Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2022

Розробили злочинну схему переправлення за кордон військовозобов’язаних за $14 000 – судитимуть двох мешканців Ужгородщини

   

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох закарпатців – мешканців с. Стрипа та м. Чоп – за фактом організації незаконного переправлення двох осіб через держкордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, чоловіки за грошову винагороду мали надати військовозобов’язаним засоби та вказівки щодо місця та схеми незаконного перетину державного кордону поза пунктами пропуску. За 14 тисяч доларів США вони організували переправлення двох осіб до Словацької Республіки. Обвинувачені надали громадянам і транспорт до с. Палло, звідки останні мали розпочати свій маршрут.

Спробу незаконного переправлення було виявлено та припинено в середині липня спільно зі співробітниками відділу міграційної поліції ГУНП Закарпаття та оперативниками Чопського прикордонного загону. Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення поліції № 1 Ужгородського райуправління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1290