Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2022

Більше 6 років ув’язнення за ряд злочинів, вчинених заради помсти знайомій – вирок суду мешканцеві Мукачівщини

   

Прокурор Мукачівської окружної прокуратури довів у суді вину 25-річного мешканця району у скоєнні ряду злочинів і домігся призначення йому покарання у виді 6 років 6 місяців позбавлення волі. Чоловіку інкримінують викрадення документів (ч. 3 ст. 357 КК України), неодноразові замахи на підпал автомобіля (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 КК України), опір і погрози вбивством працівникам поліції (ч. 2 ст. 342, ч. 1 ст. 345 КК України), а також нанесення легких тілесних ушкоджень жінці (ч. 1 ст. 125 КК України).

Йдеться про події, які трапилися в с. Верхня Визниця влітку минулого року. Встановлено, що обвинувачений викрав із будинку знайомої паспорти її батьків. Маючи конфліктні відносини з дівчиною, намагався помститися, підпаливши автомобіль «KIA Sportage», що належав її родині. Протягом місяця чоловік зробив чотири спроби таким чином знищити майно, однак пожежу вчасно виявляли господарі.

Після цього, при проведенні санкціонованого обшуку житла обвинуваченого, він зухвало поводився, виштовхував поліцейських з будинку та з ножем у руці погрожував вбивством. При цьому застосував насильство і щодо понятої, залученої до слідчих дій, нанісши їй тілесні ушкодження.

Крім того, сторона обвинувачення наполягала і на засудженні закарпатця за крадіжку ювелірних прикрас із будинку потерпілих (ч. 3 ст. 185 КК України). Однак в цій частині суд його виправдав, мотивуючи це недоведеністю того, що вказаний злочин вчинений саме обвинуваченим.

При цьому мешканець Мукачівщини є неодноразовим фігурантом кримінальних проваджень. Щодо нього ухвалено вже три вироки, зокрема і за фактом замаху на умисне вбивство, які він оскаржує в апеляційному порядку. Ще одне провадження – стосовно незаконного переправлення осіб через державний кордон – на етапі судового розгляду.

Наразі фігурант перебуває під вартою, вступ вироку в законну силу очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 889