Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2022

На Хустщині прокуратура вимагає визнати недійсним договір на реконструкцію вартістю понад 2 млн грн через виявлені порушення

   

Господарський суд Закарпатської області відкрив провадження за позовом Хустської окружної прокуратури щодо визнання недійсним договору про закупівлю робіт із реконструкції для лікарні, розташованої на території Хустського району.

Встановлено, що за понад 2 млн грн із держбюджету було заплановано реконструювати однієї із систем вказаного закладу. Однак під час моніторингу веб-порталу «Prozorro» були ви порушення Закону України «Про публічні закупівлі» під час проведення тендеру щодо закупівлі цих робіт. Усупереч законодавству, в торгах взяли участь пов’язані між собою учасники. Це призвело до спотворення конкуренції, необ'єктивної оцінки пропозицій учасників та неправомірного вибору переможця.

Водночас, попри обов’язок відхилити пропозицію учасника та відмінити торги, замовник уклав із ним договір про виконання робіт. Саме на необхідності визнати цей договір недійсним через виявлені порушення прокуратура і наполягатиме в судових засіданнях.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 377