Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2022

Особливості розслідування злочинів проти довкілля обговорили на семінарі в Закарпатській обласній прокуратурі

   

Особливості розслідування та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях щодо правопорушень у сфері охорони навколишнього природного середовища обговорили сьогодні на навчально-методичному семінарі в Закарпатській обласній прокуратурі.

Відкриваючи захід, керівник обласної прокуратури Володимир Говоруха відзначив пріоритетність діяльності правоохоронців на напрямі захисту довкілля, що зумовлює географічне розташування області, площа її земельного та лісового фонду.

Ефективне розслідування кримінальних правопорушень проти довкілля можливе за умови системної взаємодії органів контролю, правоохоронців, а також експертних інституцій. Саме тому участь у семінарі взяли і заступниця керівника СЕП Офісу Генерального прокурора Вікторія Літвінова, очільниця Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Марія Зелінська, начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) надр Держекоінспекції у Закарпатській області Михайло Павлишинець, представники обласного управління Нацполіції та Шостого слідчого відділу ТУ ДБР, керівництво та прокурори обласної та окружних прокуратур.

Як зазначила Вікторія Літвінова, навіть в умовах війни розслідування екологічних злочинів не втрачає актуальності. Унаслідок збройної агресії рф проти України в державі ледь не щодня фіксують правопорушення, пов’язані з нанесенням шкоди довкіллю. Водночас для Закарпаття як регіону, де не ведуться активні бойові дії, пріоритетними є саме збереження від незаконних посягань надр та лісових ресурсів. Останніх, зокрема, і через кризову ситуацію на ринку енергоресурсів.

Присутні активно обговорили можливості подальшої спільної роботи, залучення відповідних спеціалістів, призначення та проведення експертиз у кримінальних провадженнях щодо злочинів проти довкілля.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 350