Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2022

У намаганні незаконно вивезти з України майже 110 кг бурштину підозрюють закарпатця

   

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури одному з засновників товариства повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні бурштину у значних розмірах (ч. 2 ст. 240-1 КК України).

Слідством встановлено, що підозрюваний неправомірно придбав і зберігав на території свого помешкання в Мукачеві близько 110 кг необробленого бурштину. При цьому законність його походження закарпатець не міг підтвердити жодними відповідними документами.

У подальшому чоловік, будучи одним із засновників товариства, яке займається перевезеннями, протиправно намагався перевезти дорогоцінне каміння за межі України. Для цього розмістив його в конструкції одного з автобусів підприємства, що прямував за кордон. Приховані пакети з бурштином виявили під час огляду транспортного засобу на КПП «Тиса». Вартість сонячного каміння становить 172 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу співробітників Чопського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1105