Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2022

Підприємиця, що здійснювала технагляд під час реконструкції школи на Хустщині, постане перед судом за службову недбалість

   

Прокурор Хустської окружної прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт щодо місцевої підприємиці за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, жінка здійснювала технічний нагляд при реконструкції початкової школи в одному з населених пунктів Хустщини. При цьому вона не перевірила виконання на об’єкті всіх робіт, зазначених у відповідних актах. Зокрема, там містилися неправдиві відомості щодо витрат на матеріали, які під час будівельних робіт не використовувалися, та робіт, які фактично виконані не були. Через неправомірні дії обвинуваченої підряднику безпідставно перерахували 250 тис. грн.

Обвинувальний акт скеровано до Хустського районного суду для подальшого розгляду. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Хустського райуправління поліції за процесуального керівництва Хустської окружної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1118