Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2022

Закарпатцеві повідомлено про підозру у незаконному переправленні до Угорщини групи військовозобов’язаних чоловіків

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури мешканцю Берегівщини повідомлено про підозру в організації незаконного перетину кордону України за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України). Суд вже обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення майже 174 тис. грн застави.

Слідством встановлено, що закарпатець намагався переправити чотирьох військовозобов'язаних чоловіків на територію Угорщини в обхід пунктів пропуску. Осіб виявили на території Берегівського району, між населеними пунктами Велика Бийгань та Косино. Вони перебували в закинутій будівлі, готуючись до подальшого незаконного переходу кордону. За попередніми даними, закарпатець загалом мав отримати за вказані послуги 17 тис. доларів США. Попередньо йому вже встигли сплатити 12 тис. доларів США.

Протиправну діяльність підозрюваного викрили цими вихідними. Під час огляду його автомобіля виявлено 1300 доларів США та інші речові докази. Досудове розслідування здійснює Шостий слідчий відділ ТУ ДБР (із дислокацією в м. Ужгороді) за оперативного супроводу Закарпатського управління ДВБ Нацполіції України, співробітників ВВБ по Мукачівському прикордонному загону ГВВБ ДПСУ та військовослужбовців ВПС «Косино».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1353