Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2022

Через масштабний незаконний видобуток піщано-гравійної суміші на Закарпатті судитимуть підприємицю

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо підприємиці з Тячівського району за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 240 КК України).

У ході слідства встановлено, що обвинувачена здійснювала видобуток піщано-гравійної суміші без одержання для цього спеціальних дозволів та з численними порушеннями законодавства. Діяльність вона проводила під виглядом розчистки русла р. Тиса, на яку мала відповідний погоджений проєкт. Задіявши вантажну техніку та робітників, закарпатка незаконним шляхом одержала для подальшої реалізації більше 6 тис. кубометрів надр. Сума завданих державі збитків склала понад 4 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 908