Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2022

Жителя Тячівщини засуджено до 10 років позбавлення волі за побиття знайомого до смерті та крадіжку

   

За публічного обвинувачення прокурора Тячівської окружної прокуратури 25-річного жителя району засуджено до 10 років позбавлення волі за замах на крадіжку та нанесення знайомому тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті (ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 121 КК України).

У судовому засіданні прокурор довів причетність обвинуваченого до крадіжки майна з гаражного приміщення в с. Мала Уголька у вересні 2019 року. Вже у червні наступного року закарпатець вчинив нове правопорушення. Розпиваючи алкогольні напої зі знайомим у себе вдома, він посварився з гостем та раптово почав бити потерпілого руками те дерев’яною палицею по голові й тілу. Коли останній впав, обвинувачений продовжив наносити йому серію ударів ногами, унаслідок чого чоловік помер.

Наразі щодо мешканця Тячівщини застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вступ вироку в законну силу очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1025