Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2022

Розтрата майже 2,4 млн грн на будівництві ЦНАПу – підозрюваним обрали запобіжні заходи

   

За клопотаннями слідчого, погодженими прокурором Закарпатської обласної прокуратури, суд обрав запобіжні заходи групі осіб, підозрюваних у розтраті майна в особливо великих розмірах і службовому підробленні. Йдеться про голову сільської ради однієї з громад на Ужгородщині, якого взято під варту з можливістю внесення 372 тис. грн застави, та двох його пособників – директора підрядної фірми та інженера з технічного нагляду. Останні перебуватимуть під домашнім арештом у нічний час.

Крім того, очільника сільради тимчасово відсторонили від виконання обов’язків.

Як ми інформували раніше, слідством було встановлено факт розтрати коштів із місцевого бюджету при будівництві адміністративної будівлі в одному з населених пунктів Ужгородського району. Так, директор підприємства вніс до будівельної документації недостовірні відомості, завищивши вартість та обсяги фактично виконаних робіт на об’єкті. При цьому інженер з технічного нагляду, знаючи, що будівництво ЦНАПу не завершене, підписав відповідні акти та довідки. Затвердив їх і сільський голова, що стало підставою для перерахування підряднику грошових коштів. Такі неправомірні дії осіб призвели до збитків у розмірі майже 2,4 млн грн.

Нагадаємо, днями за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури керівнику органу місцевого самоврядування повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України, а його пособникам – за ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України. Подальше досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу обласного Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1117