Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2022

Прокуратура заявила позов, за яким товариство має сплатити 2,5 млн грн боргу громаді на Ужгородщині

   

За позовом Закарпатської обласної прокуратури Господарський суд міста Києва відкрив провадження у справі стосовно неправомірного зменшення орендної плати, унаслідок чого бюджет місцевої громади недоотримав 2,5 млн грн.

Йдеться про користування земельною ділянкою, розташованою в Ужгородському районі, на території Сюртівської сільської ради. Її площа становить 35 га.

Опрацювавши інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, органів влади та місцевого самоврядування, прокурор виявив, що одному з місцевих товариств зменшили розмір орендної плати за вказану землю. Її використовують для розміщення сонячних панелей та виробництва електроенергії. Відповідне розпорядження в.о. голови Закарпатської ОДА було видане за відсутності законних підстав для цього. У подальшому, на його виконання, між Ужгородською РДА та орендарем укладено додаткову угоду про внесення змін до діючого договору оренди земельної ділянки.

Унаслідок такого незаконного та безпідставного зниження розміру орендної плати місцевий бюджет протягом 2019-2022 рр. недоотримав грошові кошти в розмірі 2,5 млн грн. Прокуратура, застосувавши представницькі повноваження, через суд вимагатиме стягнення з товариства вказаних коштів на користь громади.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 420