Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2022

На Берегівщині організатору схеми незаконного переправлення військовозобов’язаного через кордон за $4000 повідомлено про підозру

   

За процесуального керівництва Берегівської окружної прокуратури жителю Іршави повідомлено про підозру в організації незаконного перетину кордону за грошову винагороду, що вчинено за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, закарпатець розробив злочинну схему перетину кордону, скориставшись запровадженням у країні воєнного стану та пов’язаних із цим обмежень щодо виїзду. Він підшукав чоловіка призовного віку та пообіцяв переправити його до Угорщини в обхід офіційних пунктів пропуску. Свої послуги оцінив у 4000 доларів США.

Підозрюваний надав громадянину вказівку приїхати в м. Берегове та тимчасово оселитися там, вичікуючи слушного часу для подальшого незаконного переправлення. У понеділок, 1 листопада, чоловіки направилися до с. Бадалово, що поблизу кордону, однак у дорозі були викриті правоохоронцями. Організатор протиправної діяльності спробував утекти, однак був затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Наразі встановлюються інші особи, що можуть бути причетними до правопорушення.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Берегівського райвідділу поліції за оперативного супроводу співробітників Мукачівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 943