Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2022

Порушення лісового законодавства на майже 890 тис. грн – суд задовольнив позов прокуратури про стягнення боргу зі Свалявського лісгоспу

   

Суд задовольнив позов Мукачівської окружної прокуратури стосовно стягнення збитків із держпідприємства «Свалявське ЛГ» у розмірі майже 890 тис. грн.

Так, влітку минулого року Держекоінспекція в Закарпатській області виявила на території лісгоспу ряд порушень лісового законодавства. Зафіксовано факти незаконного вирубування дерев та їх пошкодження різного ступеню, здійснені при санітарних рубках лісу та прокладанні і розширенні тракторних волоків. Це призвело до матеріальних збитків, які держпідприємство в добровільному порядку не відшкодувало.

Саме тривала несплата коштів за актом перевірки екологічної інспекції і стала підставою для прокурора Мукачівської окружної прокуратури заявити позов. За рішенням Господарського суду Закарпатської області «Свалявське ЛГ» має відшкодувати майже 890 тис. грн до місцевого бюджету Неліпинської та Полянської територіальних громад.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 836