Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2022

Мешканця Мукачева вкотре викрили на серії крадіжок і взяли під варту

   

За процесуального керівництва Воловецького відділу Мукачівської окружної прокуратури жителю Мукачева повідомлено про підозру у повторному вчиненні крадіжки в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України). Він перебуває під вартою з правом внесення застави.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у середині вересня підозрюваний за ніч проник до двох гаражних приміщень, викравши звідти автомобільні шини з дисками, велосипед та інструменти. Трапилося це в с. Латірка на Мукачівщині.

У травні цього року чоловіка вже було засуджено за такий самий злочин. Ще до введення в державі воєнного стану він здійснив аналогічні крадіжки на території Берегова. За вечір шляхом злому замків проник до трьох гаражів і забрав звідти велосипеди, автомобільні шини та інструменти. Тоді суд врахував те, що чоловік покаявся та повернув викрадене майно потерпілим, і призначив йому покарання у виді 3 років ув’язнення з іспитовим строком на 2 роки. Саме у цей період  мукачівець і вчинив новий злочин.

Наразі триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі відділення поліції № 2 Мукачівського РУП. Санкція інкримінованої чоловіку статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 902