Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2022

На Закарпатті викрито схему продажу автомобілів, завезених як гуманітарна допомога – одній особі повідомили про підозру

  

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури жителю Тячівщини повідомлено про підозру у продажі товарів гуманітарної допомоги, вчиненому у значному розмірі під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний налагодив схему продажу транспортних засобів, ввезених в Україну на пільгових умовах під виглядом гуманітарної допомоги. У документах зазначалося, що позашляховики мала одержати громадська організація та передати на потреби територіальної оборони Києва. Замість того, щоб доправити автомобілі військовослужбовцям, закарпатець намагався реалізувати їх на одному з автомайданчиків в області. Крім того, розмістив оголошення і на спеціалізованому сайті.

Після продажу двох авто чоловіка викрили правоохоронці. У нього вилучили грошові кошти та автомобілі «Nissan» та «Suzuki», вирішується питання щодо накладення на них арешту. Оціночна вартість транспортних засобів становить 434 тисячі гривень.

Наразі підозрюваному вже вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Подальше досудове розслідування здійснюють слідчі відділення поліції №1 Ужгородського райуправління поліції за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ та із залученням спецпідрозділу «КОРД».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1072