Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2022

Будівництво амбулаторії зі збитками на майже 1 млн грн – на Закарпатті інженера з технагляду підозрюють у службовій недбалості

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури інженеру з технічного нагляду повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що підозрюваний здійснював технагляд за будівництвом амбулаторії загальної практики сімейної медицини в одному з населених пунктів Тур’є-Реметівської громади. При цьому він належним чином не обстежив обсяг фактично виконаних робіт та погодив акт, де йшлося про придбання медичного обладнання, яке фактично поставлене не було. Через вказані неправомірні дії державі було завдано понад 920 тис. грн збитків.

Зазначимо, що провадження щодо директора підрядної фірми, яка займалася будівництвом амбулаторії, перебуває на розгляді в Ужгородському міськрайонному суді.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 971