Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2022

За позовом прокуратури найбільше в Іршаві укриття мають привести в стан готовності

   

За позовом Хустської окружної прокуратури суд зобов’язав підприємство привести у стан готовності захисну споруду, розташовану на території універмагу в центрі Іршави. Це – найбільше в місті укриття, розраховане на 600 осіб.

Раніше прокуратура звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою, де вказала, що вказане протирадіаційне укриття перебуває в стані обмеженої готовності. Така ситуація не змінювалася протягом кількох років. Балансоутримувач систематично ігнорував рекомендації щодо покращення стану укриття. Аби він відповідав вимогам чинного законодавства, потрібно було обладнати приміщення системами вентиляції, пожежної сигналізації, опалення, альтернативної електроенергії тощо.

Наразі позов задоволено, тож за рішенням суду підприємство таки повинне усунути виявлені порушення і забезпечити утримання споруди в належному стані, що особливо актуально в період воєнного стану. Більше того, поблизу укриття розташовані будівлі органу місцевого самоврядування, заклади культури та медицини, ряд магазинів, працівники та відвідувачі яких, у разі необхідності, зможуть сховатися та перечекати небезпеку там.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 948