Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2022

$4500 за незаконне переправлення до Румунії двох військовозобов’язаних – підозрюють жителя Хустщини

   

За процесуального керівництва Хустської окружної прокуратури 27-річному мешканцю району повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення двох військовозобов’язаних чоловіків через кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний налагодив протиправний механізм одержання коштів за переправлення осіб, які прагнуть уникнути мобілізації, до Румунії в обхід офіційних пунктів пропуску. Він підшукав двох «клієнтів», яких за домовленістю мав відвезти до прикордонної території та надати їм вказівки щодо подальшого маршруту. Протиправну діяльність вчасно виявили та припинили співробітники Хустського райуправління поліції спільно з оперативниками Управління СБУ в Закарпатській області та Мукачівського прикордонного загону.

Вчора фігуранта викрили в с. Шаян саме під час одержання оплати за незаконні послуги в розмірі 4500 доларів США. Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України. Прокуратура наполягатиме на його триманні під вартою під час досудового розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1240