Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2022

Верховний Суд підтвердив необхідність внесення замку «Паланок» до Державного реєстру нерухомих пам’яток України

   

Закарпатська обласна прокуратура послідовно відстояла необхідність внесення замку «Паланок» до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, що виконком Мукачівської міськради оскаржував у судах апеляційної та касаційної інстанції.

Так, постановою Верховного Суду скаргу органу місцевого самоврядування залишили без задоволення, а попередні рішення Закарпатського окружного адміністративного суду та Восьмого апеляційного адміністративного суду, які також підтримали позицію прокуратури, – без змін.

Нагадаємо, прокуратура виявила бездіяльність виконкому. Він, попри вимоги законодавства, не забезпечив виготовлення облікової документації на замок та не подав пропозиції Департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОДА про занесення замку до Реєстру.

Вже на етапі апеляційного розгляду справи посадовці міськради таки взялися за розробку необхідної документації. Наразі процес офіційного визнання замку пам’яткою національного значення ще не завершено, однак у майбутньому це даватиме правове підґрунтя для його належного захисту, збереження та утримання.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1678