Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2022

Протидію адміністративній корупції та проблемні питання роботи на вказаному напрямі обговорили на семінарі в Закарпатській обласній прокуратурі

   

Проблемні питання провадження у справах про адмінправопорушення, пов’язані з корупцією, обговорили сьогодні на семінарі в Закарпатській обласній прокуратурі. Долучилися прокурори обласної та окружних прокуратур, керівництво Закарпатського управління ДВБ Нацполіції України ВВБ, Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ, представники суду та НАЗК.

На початку заходу заступниця керівника обласної прокуратури Оксана Ломакіна-Невідома зосередила увагу на ролі прокурора в судовому процесі при розгляді адміністративних протоколів. За її словами, важливо не тільки докласти максимальних зусиль для забезпечення невідворотності покарання та запобігання новим адміністративним правопорушенням, а й жодним чином не порушити права та свободи особи, яка притягається до відповідальності.

До семінару долучився і суддя Закарпатського апеляційного суду Іван Стан, який окреслив законодавчі засади щодо розгляду в суді апеляційної інстанції справ зазначеної категорії, вимоги до доказів та процесу доведення перед судом їх достатності.

Крім того, прокурор профільного відділу Офісу Генерального прокурора Руслана Шкурпело в режимі відеоконференції розповів присутнім про загальні засади роботи органів прокуратури як спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції. Головний спеціаліст відділу НАЗК Артем Брик поділився практичними порадами щодо застосування законодавства про конфлікт інтересів, а прокурор профільного відділу Закарпатської обласної прокуратури Юлія Вакула детально розповіла про роль прокурора у формуванні судової практики у справах зазначеної категорії та про окремі аспекти в роботі на цьому напрямку.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1293