Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2022

Допустив масову незаконну рубку дерев зі збитками у понад 18 млн грн – на Рахівщині підозрюють майстра лісу

   

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури майстру лісу державного підприємства «Ясінянське ЛГ» повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Як встановило слідство, працівник лісоохорони, попри свої обов’язки, не вжив достатньо заходів для збереження лісу та попередження незаконних рубок. Майстер лісу належно не перевіряв стан ввіреної йому території та допустив масову незаконну порубку дерев, сума збитків від якої перевищила 18 млн грн. Трапилося це в осінньо-зимовий період у 2020-2021 роках на території одного з лісництв Рахівщини.

Наразі правоохоронці готують клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади. Досудове розслідування здійснюють слідчі  Шостого слідчого відділу (з дислокацією у м. Ужгороді) ТУ ДБР за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ та обласного управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 946