Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2022

Мешканця Хустщини підозрюють у намаганні незаконно переправити групу військовозобов’язаних чоловіків до Румунії

   

За процесуального керівництва Хустської окружної прокуратури жителю с. Велятино повідомлено про підозру в незаконному переправленні військовозобов’язаних осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України). Чоловіку вже обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення майже 215 тис. грн застави.

У ході слідства встановлено, що підозрюваний мав намір, усупереч вимогам законодавства, незаконно переправити до Румунії трьох чоловіків, яким заборонено виїжджати з України під час дії воєнного стану. Він забезпечив їх транспортом, на якому «ухилянти» дісталися прикордонних територій і мали перетнути лінію держрубежу поза межами офіційних пунктів пропуску. За це кожен із «клієнтів» мав сплатити закарпатцеві 4000 доларів США.

Днями на території Хустщини осіб було викрито співробітниками Мукачівського прикордонного загону. Подальше розслідування у кримінальному провадженні здійснює Хустське районне управління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 895