Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2022

Двом мешканцям Великого Березного, викритим на незаконному переправленні військовозобов’язаних, обрали запобіжні заходи

   

За процесуального керівництва Великоберезнянського відділу Ужгородської окружної прокуратури двом жителям смт. Великий Березний повідомлено про підозру в організації схеми незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України). Чоловікам вже обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Для одного це майже 149 тис. грн, для іншого – 124 тис. грн.

Днями чоловіків викрили на протиправній діяльності. Як встановило слідство, фігуранти шукали військовозобов’язаних громадян, готових сплатити грошову винагороду за незаконний перетин кордону під час воєнного стану. «Клієнтів» забезпечували тимчасовим житлом і транспортом до лісистої місцевості неподалік кордону зі Словаччиною, надавали вказівки щодо його подальшого переходу. Вартість таких «послуг» становила 3000 доларів США за особу.

Підозрюваних затримали після одержання оплати в розмірі 6000 доларів США за двох осіб, яких вони мали незаконно переправити. «Ухилянтів», які саме готувалися до переправлення, виявили в помешканні одного з фігурантів.

Триває досудове розслідування, яке здійснює Ужгородське районне управління поліції за оперативного супроводу відділу міграційної поліції ГУ Нацполіції Закарпаття.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 346