Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2023

Незаконне переправлення військовозобов’язаних чоловіків до Угорщини – на Закарпатті трьом особам повідомлено про підозру

   

За процесуального керівництва Мукачівської окружної прокуратури трьом особам повідомлено про підозру у незаконному переправленні кількох осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Припинено черговий механізм протиправного перетину кордону військовозобов’язаними громадянами. Наразі слідство встановило причетність до його організації мешканця Хмельницького та двох жителів Тячівщини. За попередніми даними, хмельничанин займався пошуком клієнтів з різних областей, зокрема і за допомогою каналів у Telegram. До безпосереднього виконання плану залучав закарпатців.

«Ухилянтів» доставляли до прикордонних територій для подальшого переходу поза межами офіційних пунктів пропуску до Угорщини. Вартість протиправних послуг становила 2500 доларів США з людини.

Мешканця Хмельницького та одного з закарпатців викрили й затримали на території Тячева. Відомо, що до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну вони також займалися організацією незаконного перетину кордону, тоді ще – для іноземних мігрантів. У січні цього року суд у Берегові виніс їм вирок, засудивши до ув’язнення зі встановленням іспитового строку.

Іншого підозрюваного, в обов’язки якого входило транспортування клієнтів, затримали на околицях Хуста. Він саме відвіз трьох чоловіків на обумовлене місце, звідки ті повинні були розпочати маршрут.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування. Його здійснює Мукачівське районне управління поліції за оперативного супроводу 4 відділу 6 управління Департаменту військової контррозвідки СБУ. До суду подані клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1043