Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2023

Продаж гуманітарної допомоги за 17 тисяч доларів США – жителю Ужгорода повідомлено про підозру

   

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури жителю Ужгорода повідомлено про підозру у продажі товарів гуманітарної допомоги у великому розмірі (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний як волонтер одержав частину завезеної в Україну гуманітарної допомоги, а саме – майже два десятки палет з милом. Товар призначався для потреб військових чи постраждалих від збройної агресії рф цивільних громадян. Маючи на меті незаконне збагачення у період дії в державі воєнного стану, безоплатно отриманий товар чоловік продав за 17 тисяч доларів США.

Загальна вартість реалізованої гуманітарної допомоги – мила у кількості понад 59 тисяч штук – становить 2,4 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі поліції Ужгородщини за оперативного супроводу співробітників 4 відділу 6 управління Департаменту військової контррозвідки СБУ та УСР в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1325