Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2023

Через службову недбалість, що призвела до розростання несанкціонованого полігону та понад 6,5 млн грн збитків, на Рахівщині судитимуть директора комунального підприємства

   

Спеціалізована екологічна прокуратура Закарпатської обласної прокуратури скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з комунальних підприємств Рахівщини за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Встановлено, що у користуванні підприємства перебувають ділянки, на яких за відома керівництва комунальної установи здійснюється несанкціоноване розміщення побутових відходів. Все це – на березі р. Тиса на території Рахівського району. Попри те, що законодавство України забороняє влаштовувати звалища уздовж річок, таке продовжувало функціонувати.

Під час слідства з’ясовано, що строк дії паспорту місця видалення відходів сплив роками раніше, а інші дозвільні документи навіть не були виготовлені. Незважаючи на це, обвинувачений замовчував факт подальшої діяльності сміттєзвалища та не заборонив працівникам підприємства й надалі розміщувати там відходи. Так, протягом 2020-2021 року площа полігону зросла на 0,15 га, що призвело до засмічення земель і завдало шкоди державним інтересам на суму понад 6,5 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ. Водночас триває розслідування можливої причетності до вказаного злочину посадових осіб місцевого самоврядування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 965