Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2023

Незаконний видобуток андезиту на понад 309 млн грн – на Закарпатті підозрюють директора підприємства

   

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури директору приватного підприємства повідомлено про підозру у незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення шляхом вибуху (ч. 4 ст. 240 КК України).

Правоохоронці викрили на території Закарпаття підприємство, яке займалося видобутком андезито-базальту та його продажем в якості сировини для будівельних робіт. За даними слідства, воно не припинило роботу і після зупинки дії спеціального дозволу на користування надрами. До того ж, видобуток проводився шляхом здійснення буро-вибухових робіт на території родовища в Мукачівському районі.

Розміри шкоди від незаконного видобутку каменю, за даними експертизи, склали понад 309 млн грн.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ та обласного Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1107