Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2023

Керівництво міжрайонного управління водного господарства підозрюють у службовій недбалості зі збитками у 58 млн грн

   

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури двом особам з числа керівництва одного з міжрайонних управлінь водного господарства повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що в.о. начальника управління уклав із підприємцем договір на виконання робіт із розчистки русла р. Тиса. При цьому проігнорував те, що необхідних для цього документів – відповідних погоджень та спецдозволів на користування надрами – у підприємця не було. Раніше таку ж службову недбалість при укладенні договорів із вказаним ФОПом допустив і попередник підозрюваного на посаді – нині в.о. заступника начальника управління.

Так, протягом 2017-2020 років під виглядом розчистки русла на території Хустського району здійснювався незаконний видобуток піщано-гравійної суміші. Збитки від протиправної діяльності посадовців загалом склали понад 58 млн грн.

Самого ж підприємця у вересні минулого року було засуджено за незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 240 КК України).

Подальше досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 744