Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2023

Двох мешканців Берегівщини підозрюють в організації переправлення військовозобов’язаного до Угорщини за грошову винагороду

   

За процесуального керівництва Берегівської окружної прокуратури двом мешканцям району повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення військовозобов’язаного через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Їм вже обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Слідством встановлено, що двоє місцевих жителів домовились про переправлення чоловіка, який підлягає призову на військову службу, до Угорщини в обхід пунктів пропуску. Один із підозрюваних взяв на себе роль провідника та мав супроводжувати «клієнта» під час маршруту. Коштували такі послуги 20 500 грн.

Протиправну діяльність закарпатців було оперативно припинено, їх викрили на околицях с. Дийда співробітники УСБУ в Закарпатській області та Мукачівського прикордонного загону. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Берегівського райвідділу поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 977