Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2023

Ужгородцеві повідомлено про підозру у розпалюванні національної ворожнечі та ненависті

   

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури місцевому мешканцю повідомлено про підозру в розпалюванні національної ворожнечі та ненависті (ч. 1 ст. 161 КК України).

За даними слідства, наприкінці 2022 року підозрюваний у м. Ужгород на центральній площі наніс на стіні будівлі провокативні антисемітські написи. Після цього зник з місця події.

Висновком судово-лінгвістичної експертизи підтверджено, що написи на будівлі принижують національну гідність осіб, розпалюють національну ворожнечу та ненависть. Дії підозрюваного спрямовані на переконання широкого кола людей у необхідності ворожого ставлення до представників цієї національної групи та вигнання їх за межі України через етнічні ознаки.

Під час обшуку за місцем його проживання вилучено одяг, заплямований фарбою, видання антисемітського характеру тощо.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Ужгородське районне управління поліції ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 649