Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2023

У заволодінні понад 2,2 млн грн через фінансові махінації на Закарпатті підозрюють директора та ексбухгалтера медичного комунального підприємства

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури директору однієї з медичних комунальних установ області та колишньому головному бухгалтеру повідомлено про підозру у заволодінні та подальшій розтраті майна в особливо великих розмірах, що вчинено за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, службові особи організували оборудку з незаконного отримання необлікованих готівкових коштів безпосередньо від пацієнтів. При цьому гроші на рахунок підприємства не вносили. Щоб приховати цей факт, долучали до договорів на надання послуг службові чеки, які не є фіскальними касовими чеками та не свідчать про внесення готівки на рахунок підприємства.

Як наслідок – за вісім місяців 2021 року особи заволоділи грошовими коштами у розмірі понад 2,2 млн грн. Трохи більше половини з них – це сума розтрачених коштів на витратні матеріали. Їх замовляли та використовували при наданні медичних послуг, однак гроші, які оплачували за це пацієнти, на рахунок КНП не надходили. Варто зазначити, що оборудку здійснювали в розпал пандемії коронавірусу в Україні.

Наразі, за рішенням суду, директора медичної установи, про яку йдеться, відсторонено від виконання обов’язків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює ТУ БЕБ в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ та УСБУ в Закарпатській області. Встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до протиправної діяльності.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 761