Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2023

«Ухилянти» на кареті швидкої допомоги: на Ужгородщині правоохоронці припинили чергову схему незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон

   

За процесуального керівництва Великоберезнянського відділу Ужгородської окружної прокуратури жителю Ставненської територіальної громади повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України). Його затримано та найближчим часом буде обрано запобіжний захід.

Водночас правоохоронцям відомо про причетність до незаконної діяльності ще одного місцевого мешканця, який наразі переховується від слідства. Вживаються усі заходи для встановлення місцезнаходження чоловіка та оголошення його в розшук.

За даними слідства, особи підшукали двох громадян – закарпатця та жителя Київщини – котрі прагнули уникнути призову на військову службу, покинувши територію України у протиправний спосіб. Двоє фігурантів погодилися організувати таку можливість, за що отримали грошову винагороду у розмірі 6000 доларів США.

Підозрюваний, будучи фельдшером, шляхом впливу на своїх колег скористався спецмашиною екстреної медичної допомоги, аби оперативно забрати «клієнтів» на околицях Ужгорода та доставити до прикордонних населених пунктів Ставненської громади. При цьому створювалася видимість того, що автомобіль з медиками поспішає на виклик, рухаючись на великій швидкості з проблисковими маячками.

Заходи із викриття злочину здійснені прокурорами спільно зі слідчими відділення поліції № 2 Ужгородського райуправління поліції, відділом міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області та оперативними співробітниками Чопського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 960