Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2023

Двох закарпатців засуджено до ув’язнення за нанесення тяжких тілесних ушкоджень знайомим

   

Рахівський районний суд ухвалив вирок мешканцю смт. Великий Бичків за нанесення знайомому ножових поранень, які ледь не коштували потерпілому життя (ч. 1 ст. 121 КК України). Йдеться про випадок, що трапився у квітні 2019 року.

Прокурор Рахівського відділу Тячівської окружної прокуратури довів у суді, що обвинувачений у ході суперечки наніс особі кілька ударів ножем у грудну клітку, шию та спину. На щастя, смертельних наслідків вдалося уникнути. Житель Рахівщини протягом судового розгляду провадження вину у скоєному заперечував і намагався переконати суд, що на час інциденту перебував у зовсім іншому місці. Згодом таки визнав провину у вчиненні злочину та розкаявся.

У жовтні минулого року Тячівський районний суд виніс чоловіку вирок за скоєння ще одного злочину – замаху на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК України). Врахувавши всі обставини, Рахівський районний суд призначив чоловіку остаточне покарання у вигляді 9 років за ґратами.

За нанесення тяжких тілесних ушкоджень днями засуджено і мешканця смт. Міжгір’я (ч. 2 ст. 121 КК України). Інцидент між обвинуваченим і його знайомим трапився на початку лютого цього року, коли вони спільно розпивали алкогольні напої вдома у нападника.

У судовому засіданні начальник Міжгірського відділу Хустської окружної прокуратури надав докази того, що закарпатець напідпитку вчинив із гостем сварку, в ході якої наніс потерпілому більше десятка ударів по всьому тілу. Усвідомивши те, що сталося, чоловік намагався привести до тями товариша та надати йому першу медичну допомогу, однак останній від отриманих травм помер.

Житель Міжгір’я у жовтні 2022 року вже був засуджений до штрафу у розмірі 17 тис. грн за хуліганство (ч. 1 ст. 296 КК України). Наразі, за рішенням суду, йому призначили покарання у виді ув’язнення на 7 років 7 місяців.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1069