Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2023

Рік за ґратами за вчинення домашнього насильства: засуджено виноградівця та ужгородця

   

Прокурор Виноградівського відділу Берегівської окружної прокуратури довів необхідність застосування до місцевого жителя покарання у виді ув’язнення за вчинення домашнього насильства (ст. 126-1 КК України). Його засуджено до 1 року і 1 місяця позбавлення волі.

Кривдник раніше неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за насильство щодо своєї  дружини. Встановлено, що він систематично завдавав їй фізичних і психологічних страждань, бив по обличчю, унаслідок чого потерпіла тривалий час була в пригніченому стані. У жовтні 2021 року чоловік вже був засуджений за аналогічне кримінальне правопорушення до позбавлення волі зі встановленням іспитового строку, однак саме в цей період вкотре вдався до домашнього насильства. Наразі вирок щодо нього вже набув законної сили.

До року за ґратами через вчинення домашнього насильства (ст. 126-1 КК України) засуджено і жителя Ужгорода. Прокурор Ужгородської окружної прокуратури довів у судовому засіданні вину чоловіка у вчиненні таких дій стосовно вітчима.

До правоохоронців систематично надходили скарги на дії обвинуваченого. Потерпілий у судовому засіданні зазначав, що випадки домашнього насильства траплялися часто, нерідко його пасинок влаштовував вдома сварки, відбирав у них із дружиною пенсійні кошти для придбання алкоголю та сигарет, адже самостійно не заробляв. Також вдавався до словесних образ і погрожував фізичною розправою.

Щодо ужгородця були винесені обмежувальний і заборонний приписи, а за позовом матері його зняли з місця реєстрації, що в сукупності забороняло йому відвідувати помешкання, де проживав потерпілий. Обвинувачений ігнорував усе це та продовжував вчиняти домашнє насильство. Наразі вступ вироку в законну силу очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1015