Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2023

За незаконний видобуток піщано-гравійної суміші на територіях природно-заповідного фонду судитимуть жителя Виноградівщини

   

Виноградівський відділ Берегівської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо мешканця с. Велика Копаня за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення на територіях природно-заповідного фонду (ч. 3 ст. 240 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений організував видобуток піщано-гравійної суміші у міждамбовому просторі русла р. Тиса на Берегівщині.  Вказана ділянка розташована в межах Притисянського регіонального ландшафтного парку.

Необхідних документів, зокрема спецдозволів на здійснення таких робіт, чоловік не мав. У серпні минулого року його протиправну діяльність викрили працівники поліції, виявивши на місці події і вантажний автомобіль із уже завантаженою на нього сумішшю.

Подальший розгляд провадження здійснюватиме Виноградівський районний суд.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 601