Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2023

Допустили незаконну порубку дерев зі збитками у понад 50 млн грн – підозрюють двох колишніх службових осіб ДП «Іршавське ЛГ»

   

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури двом колишнім працівникам держпідприємства «Іршавське лісове господарство» – головному лісничому та начальнику лісогосподарської дільниці – повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, працівники лісоохорони не вжили достатньо заходів для збереження лісових насаджень на ввіреній їм території та допустили проведення незаконних рубок у 2020-2021 роках. За цей період протиправно здійснено масову порубку різних порід дерев, що спричинило державі збитки у розмірі понад 50 млн грн.

Досудове розслідування здійснює Шостий слідчий відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, спільно з оперативним підрозділом ДБР та Управлінням стратегічних розслідувань у Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 752