Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2023

Незаконне переправлення військовозобов’язаних до Словаччини – завершено розслідування щодо двох жителів Великого Березного

   

Великоберезнянський відділ Ужгородської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо двох місцевих жителів за фактом організації незаконного переправлення групи військовозобов’язаних чоловіків через кордон за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, закарпатці налагодили схему незаконного перетину державного кордону та втілювали її, залучаючи «клієнтів» з числа охочих уникнути призову на військову службу. За грошову винагороду чоловіків відвозили до помешкання одного з фігурантів у смт. Великий Березний, а звідти, дочекавшись слушного часу, мали провести лісистою територією до кордону зі Словаччиною.

Протиправну діяльність громадян викрили на початку грудня минулого року. Їх затримали після одержання оплати в розмірі 6000 доларів США за двох осіб. Готувався до незаконного перетину кордону і третій військовозобов’язаний – раніше він вже сплатив кошти, однак спроба його переправити закінчилася невдало. У випадку успішної реалізації схеми цього разу він мав би доплатити ділкам 1600 доларів.

Встановлено також, що перемовини з «ухилянтами» в месенджері «Telegram» вів спільник двох обвинувачених, його особу встановлюють.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення поліції № 2 Ужгородського райуправління поліції за оперативного супроводу відділу міграційної поліції ГУ Нацполіції Закарпаття та Чопського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 893