Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2023

У Хустському районі за організацію незаконного перетину кордону військовозобов’язаними судитимуть місцевого жителя

   

Хустська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо жителя району за фактом організації незаконного переправлення двох військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

У ході слідства встановлено, що мешканець с. Ракош налагодив незаконний механізм переправлення за межі України осіб, які прагнуть уникнути мобілізації. За грошову винагороду чоловік погодився організувати переправлення двох громадян до Румунії в обхід офіційних пунктів пропуску. «Клієнтів» відвіз до прикордонної території та надав їм вказівки щодо точного місця перетину кордону і поради стосовно подальшої поведінки на території сусідньої держави. За це одержав 4500 доларів США, після чого був викритий правоохоронцями у с. Шаян.

Досудове розслідування здійснювали співробітники Хустського райуправління поліції із залученням оперативників Управління СБУ в Закарпатській області та Мукачівського прикордонного загону.

Обвинувальний акт скеровано до Хустського районного суду, який вже призначив підготовче засідання у провадженні.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 737