Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2023

Експосадовцеві управління Держземагентства повідомлено про підозру у службовій недбалості, через яку землі лісового фонду опинилися у приватній власності

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури колишньому заступнику начальника управління Держземагентства у Хустському районі повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що держслужбовець при погодженні проєкту землеустрою не врахував його невідповідність наявним вимогам і допустив незаконне вибуття земель лісового фонду у приватну власність. Йдеться про ділянку в с. Шаян вартістю 174 тис. грн. Проявивши недбалість, підозрюваний не врахував той факт, що її частина накладається на землі Хустського державного лісогосподарського підприємства. Крім того, він достеменно знав, що на той момент розпорядженням КМУ вилучення земель лісфонду було під забороною.

Досудове розслідування у провадженні здійснює СУ ГУ Нацполіції в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 897