Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2023

Перед судом постануть двоє закарпатців, які намагалися незаконно переправити до Угорщини дев’ятьох «ухилянтів»

   

Виноградівський відділ Берегівської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо двох громадян за фактом незаконного переправлення групи осіб через державний кордон за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що закарпатці – мешканці смт. Вилок і Мукачева – організували незаконне переправлення до Угорщини чоловіків призовного віку. Перетин кордону мав відбутися поза межами офіційних пунктів пропуску з території прикордонних населених пунктів Берегівського району. Фігуранти на мікроавтобусі «Mercedes-Benz» перевозили «клієнтів» та надавали вказівки щодо подальшого маршруту.

Переправників разом із дев’ятьма «ухилянтами» викрили в січні. Вартувала така послуга 1200 доларів США з людини, тож за групу охочих уникнути мобілізації ділки планували одержати оплату у розмірі 10 800 доларів США.

В обвинувачених вилучили попередньо отримані грошові кошти – 3 тисячі доларів США, 50 тисяч гривень і 50 євро, на які судом накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення поліції № 1 Берегівського райвідділу поліції із залученням оперативників Мукачівського прикордонного загону та співробітників Закарпатського управління ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 810