Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2023

На Закарпатті громадянину, який закликав армію рф «звільнити Ужгород» та підтримував ідею відокремлення області, повідомили про підозру

    

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури уродженцю Ужгорода, який наразі мешкає на території рф, заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність України, а також виготовленні та поширенні матеріалів із запереченням збройної агресії рф (ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Встановлено, що чоловік, будучи громадянином України, виїхав на проживання до російської федерації, звідки активно поширює пропагандистські дописи у соцмережі, відкрито підтримуючи ідеї «русского мира». Серед іншого, він був прихильником так званого «прем’єр-міністра Підкарпатської Русі», який агітував за відокремлення Закарпаття. Саме його відеоролик зі зверненням до в.путіна підозрюваний розповсюджував, доводячи необхідність «ліквідувати» області на заході держави. Нагадаємо, що саме за злочини проти основ нацбезпеки автора відеозвернення нещодавно засуджено до 20 років позбавлення волі.

Водночас чоловік висловлював підтримку дій держави-агресора та закликав її очільника «звільнити» Україну від «бандерівців», а також «звільнити Ужгород і не залишати його нацистам».

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Закарпатській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 874