Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2023

В Ужгороді фігурантам чергової схеми незаконного переправлення військовозобов’язаних до країн ЄС обрали запобіжні заходи

   

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури трьом закарпатцям повідомили про підозру у незаконному переправленні кількох осіб через державний кордон України за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України).

Двом з них – жителям Тячівського району – обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внести 400 тис. грн і 500 тис. грн застави. Їхнього спільника, що мешкає в Ужгороді, оголосили в розшук.

Встановлено, що підозрювані реалізовували злочинну схему з переправлення військовозобов’язаних до Словаччини лісистою прикордонною територією. План переправлення розробив 33-річний мешканець с. Добрянське, який і обумовлював з «клієнтами» розмір оплати. Спільники повинні були отримувати по 1000 доларів США за одну людину.

Задокументовано два факти протиправної діяльності чоловіків. Маршрут пролягав із м. Ужгород чи с. Оноківці. Взимку цього року вони таким чином здійснювали переправлення двох закарпатців, а минулого місяця – двох жителів Тернопільщини. Останні повинні були сплатити організатору 5500 доларів США з людини. Обидва рази «ухилянтів» виявляли прикордонники.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділення № 1 Ужгородського районного управління поліції за оперативного супроводу ГУ ВБ СБУ та підрозділу внутрішньої безпеки 94 прикордонного загону ДПСУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1021