Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2023

Запровадження інституту прокурорів-стажистів і можливості працевлаштування: прокурори поспілкувалися зі студентами-правниками УжНУ

  

  Про запровадження в Україні інституту прокурорів-стажистів окружних прокуратур, можливості працевлаштування для молоді та особливості прокурорської роботи днями поспілкувалися в Закарпатській обласній прокуратурі. 

Перед студентами 1-3 курсів юридичного факультету УжНУ виступили прокурор відділу кадрової роботи та державної служби Вікторія Дьоміна та Едуард Зеленяк, начальник відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання публічного обвинувачення.

Обговорили новації в законодавстві, що набрали чинності в березні поточного року. Йдеться про можливість кандидатів розпочати кар’єру в органах прокуратури на посаді стажиста-прокурора. Вікторія Дьоміна розповіла присутнім про вимоги до кандидатів, порядок проведення добору та його складові – кваліфікаційні іспити. Про функції органів прокуратури, особливості роботи та щоденні задачі, з якими стикаються прокурори на практиці, поінформував студентів Едуард Зеленяк.

Сподіваємося, що зустріч такого формату була корисною для майбутніх юристів, а одержана інформація стане в пригоді у майбутньому.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 942