Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2023

На Закарпатті завершено розслідування неправомірних дій колишнього держреєстратора, через які держава втратила землі лісфонду вартістю 751 тис. грн

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього державного реєстратора відділу у Хустському районі ГУ Держгеокадастру в Закарпатській області за фактами зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та несанкціонованої зміни інформації в автоматизованих системах (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 362 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений незаконно здійснив реєстрацію земельної ділянки та відкриття поземельної книги на неї. Для цього вніс відповідні відомості до Державного земельного кадастру, а цільовим призначенням землі вказав ведення особистого селянського господарства.

При цьому посадовець був зобов’язаний відмовити у внесенні відомостей до системи, адже ця ділянка розташована на території лісництва і належить до земель лісового фонду. Через неправомірні дії підозрюваного майно вартістю 751 тис. грн вибуло з власності держави. Зараз воно перебуває під арештом.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Закарпатській області. Подальший розгляд провадження здійснюватиме Хустський районний суд.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 230