Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2023

На Рахівщині двох місцевих жителів затримали при спробі переправлення «ухилянтів» до Румунії

   

За процесуального керівництва Рахівського відділу Тячівської окружної прокуратури двом мешканцям Рахівщини повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Володимир Жилкін, закарпатці спланували незаконне переправлення двох військовозобов’язаних чоловіків до Румунії. Маршрут пролягав через р. Тиса в обхід встановлених пунктів пропуску. Для реалізації протиправного задуму один із підозрюваних на автомобілі «Opel Astra» забрав «ухилянтів» із Рахова та відвіз до прикордонних територій у смт. Великий Бичків. Там на нього вже очікував спільник. Обоє підозрюваних – жителі вказаного населеного пункту, тож добре орієнтувалися на місцевості.

Послугу з незаконного переправлення ділки оцінили в 4000 євро за особу. Наприкінці травня вони встигли одержати на банківську картку аванс у розмірі 20 тисяч гривень. Решту суми готівкою у чоловіків вилучили під час спецоперації з викриття злочину, у ході якої їх затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Розслідування правопорушення здійснює Рахівський районний відділ поліції із залученням працівників Мукачівського прикордонного загону та ГУ ВБ СБУ. Підозрюваним найближчим часом оберуть запобіжні заходи.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 640