Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2023

Суд ухвалив вирок жителю Закарпаття за жорстоке вбивство падчерки – довічне ув’язнення

   

За публічного обвинувачення ювенального прокурора Закарпатської обласної прокуратури суд визнав жителя Ужгородщини винним у жорстокому вбивстві однієї  падчерки та нанесенні тілесних ушкоджень іншій (п. 2, п. 4 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 125 КК України). Його засуджено до довічного позбавлення волі.

Йдеться про трагічні події, що трапилися с. Паладь-Комарівці 2 жовтня 2021 року. Прокурор у суді довела, що між обвинуваченим і його дружиною виник конфлікт, свідками якого стали діти. Сварку матері і вітчима бачила й 10-річна потерпіла, яка намагалася уникнути конфлікту та пішла з дому.

Чоловік наздогнав дівчинку, затягнув до будинку, а згодом у стані алкогольного сп’яніння спричинив не менше 75 ударів, які виявилися смертельними. Також вітчим наніс легкі тілесні ушкодження 5-річній доньці жінки.

Після побиття старшої падчерки матір не вчинила жодних дій, щоб її врятувати. Наразі в суді на розгляді перебуває обвинувальний акт стосовно жінки за фактом залишення дитини в небезпеці, що спричинило її смерть (ч. 3 ст. 135 КК України).

На момент вчинення злочину у будинку також перебували двоє дітей подружжя, яким не виповнилося і двох років.

Під час судового розгляду засуджений вчинення вбивства заперечував.  Встановлено, що чоловік вже притягувався до адміністративної відповідальності за домашнє насильство у попередньому шлюбі.

Також суд ухвалив рішення про відшкодування засудженим на користь законного представника молодшої падчерки 100 тис. грн моральної шкоди.

Наразі вирок не набрав законної сили, триває час на апеляційне оскарження.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1036