Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2011

На Міжгірщині агрофірмі незаконно виділили майже 3000 гектарів землі

Прокуратура Міжгірського району після проведення перевірки встановила, що Вучківська сільська рада незаконно надала державний акт на право користування землею для ведення лісового господарства колективному підприємству - агрофірмі «Верховина». 

За інформацією заступника прокурора області Івана РУСИНА, це рішення було прийняте 26 липня 1998 року. Сільрада при виділенні землі порушила вимоги земельного та лісового господарства, порушено цілий ряд статей Земельного та Лісового кодексу. По-перше рішення приймалося без звернення до місцевої Ради Народних депутатів. Крім того земельна ділянка, що надавалася «Верховині» не відноситься до компетенції Вучківської сільради, оскільки цей земельний масив знаходиться за межами населеного пункту. Також площа земельної ділянки, зазначена у згаданому рішенні була вказана невірно.
Крім того, перевірка Державної екоінспекції в Закарпатській області встановила, що комплекс ведення лісового господарства на лісових фондах КП агрофірмою «Верховина» не забезпечено, чим знову ж таки порушено цілий ряд статей Лісового кодексу. «Верховина» не забезпечила організацію охорони, захисту, використання та відтворення лісів, наданих їй у постійне користування. Як наслідок, державним інтересам завдано суттєву шкоду.

Закарпатський окружний адміністративний суд 22-го лютого задовольнив два адміністративні позови прокурора Міжгірського району до Міжгірської селищної ради та КП „АФ Верховина” про визнання незаконними та скасування рішень органу місцевого самоврядування, а також визнання недійсними державних актів на право постійного користування землями лісового фонду загальною площею 2 927,5 га.

кількість переглядів: 774