Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2011

Подробиці смертельного випадку у пологовому будинку Ужгорода (ВІДЕО)

У перинатальному центрі Ужгорода під час пологів померла дитина. Cудмедексперти прийшли до висновку, що смерть немовляти настала в результаті непрофесійних дій медиків. За фактом смерті дитини вже порушили кримінальну справу.

Трагедія сталася в Ужгородському перинатальному центрі. Один з лікарів поставив двадцятичотирирічний жінці діагноз, при якому її первісток повинен був з'явитися на світ за допомогою кесаревого розтину. Але інший медик вирішив, що пологи будуть проходити природно, без хірургічного втручання. Дитина їх не пережила.

Іван Штефанюк, головний прокурор Ужгорода:

- Згідно акту судово-медичного дослідження, смерть новонародженої дитини настала внаслідок пологової черепно-мозкової травми. Тілесне ушкодження виникло від надання медичної допомоги. Коли ми відбирали пояснення від працівників перинатального центру, то на наші питання, чи жила би дитина, якщо би зробили кесаревий розтин, всі нам сказали стверджуюче, що могла би жити.

Кримінальну справу прокуратура порушила за фактом службової недбалості та неналежного виконання медиками своїх обов'язків. Але хто конкретно понесе відповідальність за смерть немовляти - поки не відомо.

Андрій Чабан, головний лікар Ужгородського перинатального центру:

- Ті роди велися колегіально, і всі рішення приймалися колегіально. Де були допущені помилки, ще триває наш медичний розбір, і в тому числі вже виявлені певні ознаки халатності.

В обласному управлінні охорони здоров'я кажуть, що вже провели власне службове розслідування. І за його результатами, ніхто з причетних до трагедії медиків від роботи не усунений.

Роман Шніцер, начальник управління охорони здоров'я Закарпатської ОДА:

- Порушення кримінальної справи не є доказом вини людини. Буде доказана вина, звичайно, він буде нести відповідальність згідно букви закону і, звичайно, буде вирішуватися питання щодо можливості займатися даним видом діяльності.

Зараз додаткові дослідження проводять львівські судмедексперти. Після цього кримінальну справу передадуть до суду.

Марина Коваль, кореспондент:

- Батьки дитини, що померла, від зустрічі з журналістами відмовляються. Молода мама по телефону нам сказала, що їй важко згадувати про трагічну смерть доньки.

ВІДЕО

 

 

 

 


Марина Коваль, Юрий Ковалев, "Подробности". Телеканал "Интер"

кількість переглядів: 772