Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2011

За результатами розгляду звернень громадян прокурорами Закарпаття порушено 23 кримінальні справи

На колегії прокуратури Закарпатської області під головуванням прокурора області Анатолія Петруні розглянуто питання щодо стану організації розгляду і вирішення звернень громадян за 2010 рік. Колегія зазначила, що вжиті заходи сприяли певному покращенню роботи із своєчасного, кваліфікованого та об'єктивного вирішення звернень громадян та реального поновлення їх прав.

Більшість скарг ( а це майже 4 тис.) надійшла з питань нагляду за додержанням і застосуванням  законів, насамперед щодо оплати праці, соціального захисту пільгових категорії громадян, поновлення прав неповнолітніх, охорони довкілля. За результатами розгляду звернень громадян прокурорами порушено 23 кримінальні справи.

Прокурорів міст, районних, міжрайонних та прирівняних до них прокурорів зобов'язано забезпечити неухильне додержання вимог законів та організаційно - розпорядчих документів Генеральної прокуратури України щодо порядку та строків вирішення звернень, особисто контролювати їх розгляд, забезпечувати всебічну та об'єктивну перевірку та принципове реагування на виявлені факти порушень закону. Систематично використовувати аналітичні та статистичні дані про стан розгляду звернень для визначення об'єктів наглядових перевірок, передусім у діяльності органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій та посадових осіб.
    
Слід зазначити, що з 11 березня прокурор області Анатолій Петруня  здійснюватиме особистий прийом громадян за місцем розташування  міськрайпрокуратур. Розпочне Анатолій Леонідович  прийом  у прокуратурі Мукачівського району з 10 до 12 год.

Про день та час прийому  мешканців районів та міст буде повідомлено через місцеві  засоби масової інформації.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 690