Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2011

Прокуратура Закарпатської області перевірила: як працює управління Держкомзему в області

Прокуратура Закарпатської області провела перевірку в головному управлінні Держкомзему у Закарпатській області щодо здійснення державного контролю за використанням та охороною земель.

Встановлено, що Управління не забезпечує належної реалізації державної політики у сфері земельних відносин та ефективного контролю за використанням та охороною земель. Про це повідомив начальник відділу нагляду за додержанням земельного законодавства прокуратури Закарпатської області Микола Мокрянин.
Упродовж 2010 – 8 місяців 2011 років головним управлінням Держкомзему у Закарпатській області підготовлено і внесено до органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування 1593 клопотання про усунення порушень вимог земельного законодавства. Протягом 9 місяців 2011 року Управлінням внесено 458 клопотань. Із них, 335 задоволено.
Однак, незважаючи на значну кількість внесених клопотань щодо припинення порушення вимог земельного законодавства, Управлінням, жодного разу не ставилось питання про притягнення осіб, винних у порушенні земельного законодавства до відповідальності. Робота Управління зводиться лише до констатування фактів порушення законів, а не скерована на їх попередження та усунення. Перевірки, проведені службовими особами держземінспекції, як правило, носять формальний характер, через що порушення тривалий час не усуваються.
В окремих випадках держземінспектори за результатами перевірки не вносять відповідні клопотання щодо припинення порушення земельного законодавства.
Таким чином прокуратура Закарпатської області вимагає усунути порушення земельного законодавства, а винних осіб притягнути до дисциплінарної відповідальності.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 77319